Rekkamasa
MotOrg ry
Erittäin asiallinen meininki. Miten sahtimaltaat toimii mäskäinen kanssa? Kokemus ja perimätieto on ollut semmoista että Vikingin valmiiksi rouhitut maltaat on vähän turhan hienoa mujua ja meinaa aiheuttaa tukoksia.
Perimätietonne on varsin kuranttia, noi on pantu Matskun mulle lahjoittamasta pussinpuolikkaasta josta oli vissiin sihdin kanssa kauhottu mallasta ulos joten pinnassa oli sen verta paljon pölyä että ensimmäinen satsi meni vähän opetteluks ton BrewMonkin kanssa, mäskäyksen jälkeen mallaspiipun huuhtelussa kesti likemmäs kaks tuntia että sain siitä tarpeeksi vettä läpi. Toi toinen satsi meni sitten jo huomattavasti joutuisammin kun päätin vaan luottaa siihen että toi kiertopumppu aiheuttaa riittävästi vaihtuvuutta siinä vierteessä enkä hämmentänyt sitä mallaspetiä mäskäyksen aikana kertaakaan. Huuhtelu sujui huomattavasti nopeammin ja hiivatessa gravitaatio näytti muistaakseni kymppi-kuusneljä joten eiköhän tohon semmonen kuus seittemän hummaa tulle. Ekaan satsiin pistin pippurisen Belgi-saison hiivan niin se poris pari päivää semmosta sarjatulta että huhhuh, tää jälkimmäinen ei saa vesilukossa mitään liikettä aikaan kun maltillisempi S-04 brittiale hiiva, kurkkasin jo että hiivasinko liian kuumana mutta kyllä siellä komea vaahtokakku pinnalla komeilee että käymistä tapahtuu, verkkaisemmin vain.
Molemmissa on viitisen kiloa sahtimallasta, jälkimmäisessä joku 5.2, ja mausteina Carapils, caramel 30 sekä chocolate light. Ekassa humalana Hallertau Hersbrücker, jälkimmäisessa Tettnanger.


